Топ-100
Back

ⓘ Jo Menell




Jo Menell
                                     

ⓘ Jo Menell

Po štúdiu v Anglicku získal titul z antropológie na Trinity College v Cambridge. V nasledujúcich rokoch pracoval ako televízny reportér a neskôr začal natáčať vlastné dokumentárne filmy pre BBC. V roku 1981 režíroval film The Life and Times of Bob Marley o spevákovi Bobovi Marleyovi. V roku 1996 spolu s Angusom Gibsonom režíroval film Mandela, za ktorý bol nominovaný na Oscara v kategórii najlepší dokumentárny film. Film získal niekolko ocenení, napríklad Pare Lorentz Award od Medzinárodnej asociácie dokumentaristov. Roku 2010 nakrútil film Thembi o Juhoafričanoch nakazených Aids.

                                     

1. Filmografia

  • Haiti - Dreams of Democracy 1985
  • Dick 1989
  • Thembi 2010
  • Jasone Modjadji 1983
  • Singing the Changes 1989
  • Nowhere to Play - Conversations with Sowetan Golfers 1990
  • The Life and Times of Bob Marley 1981
  • Soweto, A History 1994
  • Street Talk 2008
  • Blank 2000
  • Zone 14 2007
  • Mandela 1996
  • Freedom Square & Back of the Moon 1987
  • Kosi Bay 1985
  • SHAG 2006
                                     
  • Sovák Jiří Voskovec Jiří Wimmer Jitka Asterová Jitka Molavcová Jo Menell Joan Allenová Joan Crawford Joan Fontaine Joan z Arkádie Joanne
  • This Time? Jonathan Demme 1986 Something Wild Jonathan Demme 1989 Dick Jo Menell 1989 The Houseguest Franz Harland 1989 Wonderland USA Zoe Beloff 1991

Users also searched:

...